Intocht voor Special Kids:kinderen met een beperking.

 

Stichting Stadsontspanning Utrecht, de organisator van de intocht van Sinterklaas, maakt sinds 2014 de intocht laagdrempelig voor kinderen met een beperking. Er is extra aandacht om de intocht zo toegankelijk mogelijk te maken voor de kinderen. Wij nodigen u en uw kind van harte uit om dit feest met ons op het Domplein te vieren. De intocht vindt plaats op zondag 17 november 2019.

Hieronder vindt u informatie over de speciale voorziening die we getroffen hebben. U kunt altijd mailen met uw vragen.

Domplein.
Op het Domplein is een speciale ruimte voor het grote podium gereserveerd om de show te kunnen zien. Hier zijn stoelen aanwezig voor als de kinderen willen zitten en er is plaats voor rolstoelen. De show begint om 14.25 uur, dit is een kwartier voordat de optocht met Sinterklaas en zijn Pieten aankomt.

U bent natuurlijk al welkom tijdens het kinderevent op het Domplein dat om 13 uur begint. Hier zijn al Pieten aanwezig en kunnen kinderen knutselen en zijn sportspelletjes doen.

Elk kind kan maximaal 1 familielid meenemen in de speciale ruimte met stoelen. Overige familieleden of vriendjes kunnen bij het hek staan.

Aanmelden
Om een goed beeld te krijgen van het aantal kinderen dat we kunnen verwachten en om de mate van extra hulp goed te kunnen inventariseren, verzoeken wij u aan te melden door een email te sturen met uw naam en het aantal personen naar karelpietenklaas@gmail.com. Na aanmelding ontvangt u ontvangt zo spoedig mogelijk een mail ter bevestiging.

Voor meer informatie en vragen kunt u mailen naar karelpietenklaas@gmail.com.

Aankomst
Wij raden u aan voor de drukte aan te komen. Dit is uiterlijk 14u. Als u met speciaal vervoer komt naar het Domplein kunt u het beste via de Lange Nieuwstaat naar het Domplein rijden. En dus niet via de Janskerkhof, dat is afgezet. Bij de ingang van het Domplein bij de Korte Nieuwstraat staat een verkeersregelaar die op de hoogte is. U kunt daar uitstappen met uw kind. Uw vervoermiddel kan daar NIET blijven staan. U kunt uw deze in de buurt parkeren of naar de parkeergarage aan de Springweg of de Catherijnesingel rijden. U rijdt dan via de Nieuwe Gracht, aan het eind rechts de Tolsteegsingel op, volg deze via het Ledig Erf naar de Catherijnesingel. Daar staan de parkeergarages aangegeven.