Intocht voor Special Kids:
kinderen met een beperking.

Stichting Stadsontspanning Utrecht, de organisator van de intocht van Sinterklaas, maakt sinds 2014 de intocht laagdrempelig voor kinderen met een beperking. Er is extra aandacht om de intocht zo toegankelijk mogelijk te maken voor de kinderen. Wij nodigen u en uw kind van harte uit om dit feest met ons te vieren. De intocht vindt plaats op zondag 13 november 2016. Op drie plaatsen kunnen zij van het feest en de intocht genieten.

Hieronder vindt u alvast wat informatie over de drie plaatsen waar speciale voorzieningen getroffen zullen worden.

Varen tijdens de optocht. [= VOL]
Extra feestelijk: meevaren met de optocht door de grachten. Er is een rondvaartboot beschikbaar voor de kinderen en hun ouders/begeleiders. Het is mogelijk om met een rol-stoel de boot op te gaan en er is hulp bij het in- en uitstappen. Op de boot varen begeleiders mee en ieder kind mag zelf nog 1 persoon meenemen. De boot vaart naar de Weerdsluis waar ze van heel dichtbij de aankomst van Sinterklaas kunnen zien en kunnen meegenieten van het feest. Op de boten is waarschijnlijk geen toilet aanwezig. Het aantal plaatsen, met name op de boot, zal beperkt zijn. Aanmelden voor de boot is niet meer mogelijk, deze is vol. Aanmelden voor Domplein en Weerdsluis is nog wel mogelijk!

Weerdsluis.
Sinterklaas komt bij de Weerdsluis aan. Om het feest en de aankomst van de varende Sinterklaasoptocht goed te kunnen zien zal er een apart stuk afgezet worden voor de kinderen.

Domplein.
Op het Domplein is een speciaal gebied in de buurt van het podium gereserveerd om de geweldige show te kunnen zien. Hier zullen stoelen aanwezig zijn voor als de kinderen willen zitten en er zal plek voor rolstoelen zijn.

Vervoer.
De organisatie zet zo nodig pendelbusjes in als hier behoefte aan is. Om de afstand zo klein mogelijk te maken met eigen vervoer, van de auto naar de locaties Weerdsluis en Domplein, mogen de kinderen dichtbij afgezet worden.


Aanmelden
Om een goed beeld te krijgen van het aantal kinderen dat we kunnen verwachten en om de mate van extra hulp goed te kunnen inventariseren, verzoeken wij u zich vanaf 10 oktober 2016 aan te melden via deze link. Na aanmelding ontvangt U ontvangt zo spoedig mogelijk een mail ter bevestiging. Het aantal plaatsen, met name op de boten, is beperkt.
Meer informatie?

Voor meer informatie en vragen kunt u mailen naar de coördinator

Samen gaan we er met en voor alle kinderen een onvergetelijke dag van maken!