Programma

Op zondag 17 november is het zover: Sinterklaas komt met zijn Pieten aan in Utrecht. Kom jij Sinterklaas welkom heten in onze stad? Op verschillende plekken in de stad komen ze langs en vinden er activiteiten plaats.

Sinterklaas vaart binnen via het Ledig Erf, over de Oudegracht, legt aan bij de Weerdsluis en rijdt daarna op Amerigo door de stad. De stoet gaat via de binnenstad naar het Domplein. Het thema dit jaar is MUZIEK. U kunt overal mooie muziek, bijzondere instrumenten en vrolijke optredens verwachten!

 

Hieronder vindt u het programma en de route van deze dag.

1. Ledig Erf

Vanaf 11.30 uur:
Het wachten op de vloot is extra leuk samen met de klimpieten, de pepernotenmachine en Drumband Boombasstic en muziek bezoek uit Schotland. Om 12.00 uur vaart Sinterklaas met zijn Pieten langs Ledig Erf.

2. Vaartocht

Vanaf 12.00 uur tot 13.00 uur:
Sinterklaas en zijn Pieten varen vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis. Over de Oudegracht varen ze naar de Weerdsluis. Op de bruggen over de Oudegracht zingen Kinderkoren uit de hele stad voor de Sint als hij langsvaart!

3. Weerdsluis

Vanaf 12.45 uur:
Start van het voorprogramma met popband Meadowly, danspieten van Urban Dance Center en een muzikant met een wel heel bijzonder instrument!

13.00 uur tot 13.45
Sinterklaas en zijn pieten meren aan. Edo Brunner presenteert het ontvangst-programma. De burgemeester heet Sinterklaas officieel welkom in Utrecht.

3. Optocht

Vanaf 14 uur- 14.45uur:
Samen met paard Amerigo en de Pieten vertrekt Sinterklaas voor de optocht vol met gekke, bijzondere, muzikale en vrolijke acts door de stad. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze bij het Domplein.

5. Domplein

13.00 uur: 
In afwachting van Sinterklaas kunnen de kinderen heel veel leuke dingen doen. De bands Half A Soul en Urban Dance Center warmen de kinderen alvast goed op!

14.45 uur:
Sinterklaas arriveert op het Domplein. Hij geeft zoveel mogelijk kinderen een hand en kijkt samen met ze naar muzikale optredens. De kinderkoren zingen als afsluiting samen met het publiek een speciaal geschreven Utrechts Sinterklaaslied voor de Sint!

15.30 uur:
Sinterklaas neemt afscheid van alle kinderen vanaf het balkon van het Academiegebouw. En ’s avonds mogen alle kinderen hun schoen zetten van Sint.

Dit is het einde van de intocht in Utrecht.

6. De Neude

13.00 uur:
In afwachting van Sinterklaas kunnen de kinderen veel leuke dingen doen en wordt er natuurlijk muziek gemaakt.

14.15 uur:
De optocht met Sinterklaas komt langs en die blijft natuurlijk even staan.

Zing jij ook mee op 17 november?

Om de intocht zo veilig mogelijk te laten verlopen, gelden een aantal veiligheidsregels.