Programma

Op zondag 19 november is het weer zover. Sinterklaas komt met zijn Pieten aan in Utrecht. Kom jij Sinterklaas welkom heten in onze stad? Op verschillende plekken in de stad komen ze langs en vinden er activiteiten plaats.

Sinterklaas en zijn vloot zullen binnenvaren via het Ledig Erf over de Oudegracht, aanleggen bij de Weerdsluis om daarna op Amerigo zijn tocht door de stad voort te zetten. De stoet gaat dan via de binnenstad naar het Domplein.

 

Hieronder vindt u het programma en de route van deze dag. Klik hier voor een kaartje met de route. Let op: dit is het programma van vorig jaar!

1. Ledig Erf

Vanaf 11.30 uur:
De Pietenband Toeternogmaareenkeer treedt op.

Vanaf 12 uur:
Sinterklaas en zijn Pieten varen vanaf het Ledig Erf naar de Weerdsluis. Via de Oudegracht varen ze langs het stadhuis naar de Weerdsluis.

2. Weerdsluis

Vanaf 12.45 uur:
Start van het voorprogramma met de popband The Jambassadors en varende muziek.

Vanaf 13 uur:
Sint en zijn Pieten zijn in een lange vloot onderweg. Bij de Weerdsluis zullen ze aanmeren. Daar stapt Sint van de boot en wordt welkom geheten door de burgemeester.

Vanaf 14 uur:
Samen met Amerigo en de Pieten vertrekt Sint voor de tocht door de stad. Via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat eindigen ze bij het Domplein.

3. Domplein

13 uur:
Start kinderevenement met spelletjes, muziek, eten en drinken.

14.45 uur:
Sinterklaas arriveert op het Domplein.

15.30 uur:
Einde intocht Utrecht.

Om de intocht zo veilig mogelijk te laten verlopen, gelden een aantal veiligheidsregels.