Staf van Sinterklaas.

Het hele jaar werken tientallen vrijwilligers aan de voorbereidingen.

Ieder jaar moet er veel gebeuren voordat de Sint Utrecht binnen kan varen. Het hele jaar werken tientallen vrijwilligers aan de voorbereidingen. (En Sinterklaas heeft ons laten weten dat hij daar heel blij mee is.) Wil jij ook helpen bij het organiseren van de intocht? Hulp is altijd welkom! Bekijk de vacatures!

Stichting Stadsontspanning Utrecht

Al meer dan 60 jaar organiseert Stichting Stadsontspanning Utrecht (SSOU) de officiële intocht van Sinterklaas in Utrecht. De Stichting is opgericht in 1953 met als doel “het verschaffen en bevorderen van geestelijke en lichamelijke ontspanning, in de ruimste zin des woords, binnen de gemeente Utrecht, aan de burgerij in haar geheel of in groepen”.

Jarenlang organiseerde de SSOU allerlei feestelijkheden, sportgebeurtenissen en culturele voorstellingen. Sinds de jaren 80 organiseert de SSOU alleen nog de intocht van Sinterklaas; hét stadsevenement voor alle kinderen van Utrecht. De SSOU wordt geholpen door meer dan 200 vrijwilligers, de gemeente Utrecht en verschillende hofleveranciers (sponsoren).Het bestuur van de SSOU is: Bert Buizert (voorzitter), Veronica Martinez (secretaris), Hugo Haarman (penningmeester) en Ralf Leeuwenburgh.

Contact

Alle vragen over de intocht kun je stellen via info@intochtutrecht.nl of via het contactformulier.