Bereikbaarheid tijdens intocht

Informatie voor minder validen

Mocht u naar de intocht willen komen met een minder valide persoon of kind (in een rolstoel), dan hebben we daar rekening mee gehouden op het Domplein. Hier zijn speciale plekken gereserveerd die goed rolstoeltoegankelijk zijn. Graag vernemen we van tevoren of u daar gebruik van wilt maken, dan zorgen wij dat alles goed geregeld wordt. Dit vernemen we graag via info@ssou.nl t.a.v. Caroline Bloemers.

Algemene info bereikbaarheid in de binnenstad

Tijdens de intocht zijn er verschillende delen van de binnenstad voor bepaalde tijd minder of niet bereikbaar. Hieronder vindt u die lijst:

Jutphaseweg 

De Jutphaseweg zal tussen de Oranje Brug en Vondelbrug afgesloten worden voor verkeer van 11.30 – 12.15 uur.

Ledig Erf

De boot van Sinterklaas en de de boten met alle Pieten varen zondag 13 november langs het Ledig Erf. Daar worden tussen 11.30 en 12.30 uur veel mensen verwacht. Naar verwachting rijdt bus 2 hierdoor (tijdelijk) niet via het Ledig Erf. De Jutphaseweg tussen de Oranjebrug en Vondelbrug is tussen 11.30 en 12.30 afgesloten voor verkeer. Tussen Catharijnesingel en Maliesingel is het verkeer gestremd van 11.00 en 12.15 uur.

Monicabrug en Weerdsingel Westzijde

De Monicabrug en de Weerdsingel Westzijde tussen de Bemuurde Weerd Westzijde en de Oudenoord zijn op zondag 13 november tussen 12.00 en 14.30 uur dicht voor al het verkeer. De Weerdsingel Westzijde tussen Oudenoord en Amsterdamsestraatweg is wel toegankelijk. De Bemuurde Weerd Oostzijde wordt afgezet voor verkeer en er geldt ook een parkeerverbod in een deel van de straat. Beide maatregelen gaan om 7.00 uur in en eindigen om 18.00 uur. 

De organisatie verzoekt iedereen om geen fietsen te plaatsen in het gebied van het parkeerverbod. Dan heeft iedereen en vooral de kinderen op de dag goed zicht.

St. Jacobsstraat

De St. Jacobsstraat wordt van 12.00 tot 14.30 uur volledig afgesloten vanaf de kruising Waterstraat, richting de Monicabrug. Doorgang voor verkeer, inclusief bussen, is dan niet meer mogelijk. Zodra de optocht de Bijenkorf gepasseerd is, wordt de busroute vanaf Vredenburg linksaf naar St. Jacobsstraat vrijgegeven. Tussen 13.50 en 14.45 uur is uitrijden uit Parkeergarage Q-Park La Vie niet mogelijk.

 

Tivoli Vredenburg tot Stadsschouwburg

De busbaan vanaf TivoliVredenburg tot de Stadsschouwburg is van 13.50 tot 15.00 uur afgesloten voor verkeer. Zodra de optocht voorbij de Neude is (rechts afgeslagen op de Neude), wordt de busbaan vrijgegeven. 

Wittevrouwenstraat/Voorstraat

Tijdens de optocht, tussen 13.50 en 15.00 uur, is er geen busverkeer mogelijk door de route Wittevrouwenstraat en Voorstraat.

Domplein

Het Domplein en de wegen eromheen zijn van 12.30 tot 16.30 uur afgesloten voor al het (bus)verkeer.