Bereikbaarheid 

tijdens de intocht op zondag 17 novemberDe Intocht van Sinterklaas is een groot feest en vindt plaats in een groot deel van de binnenstad. Hieronder kun je lezen welke beperkingen er die dag zijn met betrekking tot busdiensten, wegafsluitingen en parkeergarages in de stad.


Hij komt, hij komt! Zondag 17 november is de intocht van Sinterklaas in Utrecht. Heel leuk voor de goedheiligman, zijn pietencrew en Utrechtse kinderen. Maar hierdoor is een deel van de binnenstad afgesloten of slechter bereikbaar. Hier vind je een handig overzicht.

Door de feestelijkheden is een deel van de Utrechtse binnenstad afgesloten of slechter bereikbaar. Deze plekken kun je volgens de organisatie beter vermijden:

Ledig Erf en Jutphaseweg

De stroomboot vaart zondag 19 november langs het Ledig Erf. Daar wordt tussen 11.30 en 12.30 uur grote drukte verwacht. Naar verwachting rijdt bus 2 hierdoor (tijdelijk) niet via het Ledig Erf. De Jutphaseweg tussen de Oranjebrug en Vondelbrug is tussen 11.00 en 12.30 afgesloten voor verkeer. Tussen Catharijnesingel en Maliesingel is het verkeer gestremd van 11.00 en 12.15 uur.

Monicabrug en Weerdsingel Westzijde

De Monicabrug en de Weerdsingel Westzijde tussen de Bemuurde Weerd Westzijde en de Oudenoord zijn op zondag 17 november tussen 12.00 en 14.30 uur dicht voor al het verkeer. De Weerdsingel Westzijde tussen Oudenoord en Amsterdamsestraatweg is wel toegankelijk. De Bemuurde Weerd Oostzijde wordt afgezet voor verkeer vanaf zondagochtend 07.00 uur – 18.00 uur. Er geldt ook een parkeerverbod in een deel van de straat, deze gaat ZATERDAG 16 november in om 7.00 uur in en eindigt op zondag 17 november om 18.00 uur. 

De organisatie verzoekt iedereen om geen fietsen te plaatsen in het gebied van het parkeerverbod. Dan hebben de kinderen op de dag goed zicht.

St. Jacobsstraat, Paardeveld garage en Q-Park La Vie

De St. Jacobsstraat wordt van 12.00 tot 14.30 uur volledig afgesloten vanaf de kruising Waterstraat, richting de Monicabrug. Doorgang voor verkeer, inclusief bussen, is dan niet meer mogelijk. Zodra de volledige stoet de Bijenkorf gepasseerd is, wordt de busroute vanaf Vredenburg linksaf naar St. Jacobsstraat vrijgegeven. 

Vanaf  12.00 uur tot 14:45 uur is het niet mogelijk is om te parkeren in de parkeergarage Paardenveld of Q-Park La Vie. Uitrijden vanaf Q-Park is niet mogelijk van 13.50 tot 14.45 uur..

Tivoli Vredenburg tot Stadsschouwburg

De busbaan vanaf TivoliVredenburg tot de Stadsschouwburg is van 13.50 tot 15.00 uur afgesloten voor verkeer. Zodra de gehele stoet voorbij de Neude is (rechts afgeslagen op de Neude), wordt de busbaan vrijgegeven. 

Voorstraat

Verkeer via de Voorstraat om moet rijden aangezien de Neude is afgesloten van 13.50 tot 14:45.

Domplein

Het Domplein en de wegen eromheen zijn van 12.30 tot 16.30 uur afgesloten voor al het (bus)verkeer.

 

We zijn meer dan een groepje experts. We zijn een familie van gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en wat we kunnen om echt een verschil te maken.