Maatschappelijke projecten 

Samenwerking voedselbank Utrecht

Al een paar jaar werken we intensief samen met de voedselbank Utrecht. De intocht is niet voor alle kinderen van Utrecht een vanzelfsprekendheid. Voor gezinnen die wat extra hulp kunnen gebruiken is er het hele jaar door de voedselbank en zijn vele vrijwilligers die klaar voor ze staan. Om ervoor te zorgen dat ook de kinderen van deze gezinnen bij de intocht kunnen zijn hebben we al een paar jaar een bijzondere audiĆ«ntie voor ze georganiseerd. Deze kinderen werden aan het eind van de dag met hun ouders en broers en zusjes uitgenodigd in het Academiegebouw op het Domplein voor een speciale audiĆ«ntie met de Sint, zijn Pieten en de bietenband! Een mooi moment om de kinderen wat extra aandacht te geven in een prachtige zaal waar uiteraard voor iedereen een leuk cadeautje klaar lag. Dit initiatief wordt enorm gewaardeerd, er is veel persoonlijke aandacht voor alle kinderen. Ouders zijn altijd heel dankbaar en zelfs emotioneel als ze zien dat hun kinderen zo verwend worden en op deze manier een onvergetelijke Sinterklaas beleving hebben ervaren. 

Samenwerking bibliotheek Utrecht 

Onze samenwerking met de Utrechtse Bibliotheek is ook al een paar jaar een groot succes. Zij zijn een belangrijke en waardevolle partner voor onze organisatie. 

Bereikbaarheid minder validen

Uiteraard zorgen we ervoor dat de intocht zo goed mogelijk voor iedereen bereikbaar is, zodat iedereen kan genieten van deze dag.
Mocht u naar de intocht willen komen met een minder valide persoon of kind (in een rolstoel), dan hebben we daar rekening mee gehouden op het Domplein. Hier zijn speciale plekken gereserveerd die goed rolstoeltoegankelijk zijn. Graag vernemen we van tevoren of u daar gebruik van wilt maken, dan zorgen wij dat alles goed geregeld wordt. Dit vernemen we graag via info@ssou.nl t.a.v. Caroline Bloemers.

Glutenvrije pepernoten!

De Pieten strooien de hele dag met heerlijke pepernoten, maar niet voor ieder kind zijn de gewone pepernoten een lekkere traktatie.. als je allergisch bent voor gluten, dan moet je al dit lekkers afslaan. Daarom hebben we met de Coeliakie vereniging een samenwerking en zijn er speciale plekken in de stad waar kinderen terecht kunnen voor glutenvrije pepernoten. Ook lopen er een paar Pieten rond, herkenbaar aan hun groene outfit, met glutenvrije pepernoten voor tijdens de optocht.